27-08-2021

De prestaties van verplaatsbare wanden veiligstellen


Binnenwanden hebben een belangrijke rol te spelen in de circulaire economie. Ze laten immers niet alleen toe om de ruimten aan te passen, maar kunnen bovendien gerecupereerd en in andere gebouwen hergebruikt worden...

Lees verder
20-04-2021

VACATURE Werfopvolger


Bouwen en verbouwen zit in je bloed? Om de verdere groei van Gyproc.info te bestendigen, zijn wij op zoek naar een gedreven en enthousiaste werfopvolger regio Vilvoorde voor de opvolging van particuliere projecten en industriële werven. Meer weten?

Lees verder
04-01-2021

Wat zijn de milieu eigenschappen van een verlaagd plafond?


Een verlaagd plafond oogt strak en biedt de mogelijkheid om akoestische en/of thermische isolatie en technieken (elektriciteit, airco, leidingen, kortom HVAC) discreet in het plenum (ruimte tussen verlaagd en structureel plafond) weg te werken.

Lees verder
10-09-2020

Verschillende afwerkingsgraden voor gipsplaten (gyproc)


Er zijn wel eens misverstanden over de manier van afwerking van gipsplaten en gyproc. Beter op voorhand uitklaren dan achteraf discussie, dus in deze blog een korte toelichting over de verschillende afwerkingsgraden van gyproc.

Lees verder
systeemwanden plaatsen kantoor
02-07-2020

Hoe systeemwanden verplaatsen in burelen: belangrijke aandachtspunten.


Systeemwanden kaderen mooi in de circulaire economie want...

ze kunnen verplaatst en hergebruikt worden telkens wanneer een bureelruimte opnieuw wordt gecompartimenteerd. Een deskundige demontage staat garant voor een correct hergebruik van deze wanden. Er moet hierbij aandacht worden gegeven aan een aantal vereisten op het vlak van veiligheid en comfort: de prestaties in de loop van de opeenvolgende ontmantelingen en hermontages mogen immers niet verminderen. 

Lees verder
cradle-to-cradle
10-01-2020

Cradle to cradle


Cradle-to-cradle is een belangrijk onderdeel van een duurzame en milieuvriendelijke verbouwing of renovatie. Hiermee kan je nog een stap verder gaan naar duurzaamheid bovenop uiteraard degelijke isolatie, hernieuwbare energie, enzovoort.

Lees verder
07-11-2019

Hoe de geluidsisolatie waarborgen bij verlaagde plafonds?


Verlaagde plafonds worden zeer vaak toegepast in kantoorgebouwen. Zij hebben echter een grote invloed op de geluidsisolatie tussen aangrenzende ruimten. Welke maatregelen moet men treffen om een gebrek aan comfort te vermijden?

Lees verder
14-10-2019

Welke kleur tapijt voor uw kantoor of in uw interieur?


Er bestaan heel wat kleurmogelijkheden voor uw tapijt. Maar welke kleur tapijt moet u nu precies kiezen? Past een donkere tint beter bij uw ruimte of bezorgt een lichtere kleur u meer rust? 
Er bestaan talloze mogelijkheden en hieronder vindt u enkele tips om de juiste tapijt kleur te kiezen. 

Lees verder
24-09-2019

Gaat u renoveren? Denk aan uw veiligheid!


Een renovatie is vaak complex en er zijn meestal meerdere partijen (aannemers) bij betrokken: techniekers, plaatsers van vloerbekleding, gipsplaten of gyproc, plafonds, glaswanden, schilders, en natuurlijk ook de opdrachtgever en architect. 
Naast een correcte werfopvolging en veiligheidscoördinatie, blijft een persoonlijk en voortdurend engagement inzake veiligheid noodzakelijk en essentieel. 

Lees verder
17-09-2019

Tapijttegels in renovatie


In renovatieprojecten van burelen was de trend van de laatste 10 jaar te werken met voornamelijk strakke en harde materialen: veel glas met harde ondervloeren zoals epoxy, polierbeton of laminaat.

Lees verder
10-08-2019

Gyprocwerken, systeemwanden, plafonds en totale renovatie: wat mag je daarvan verwachten?


Wat mag u verwachten van Gyproc.info?

U wilt uiteraard weten wat uw potentiële partner van uw renovatie- of bouwproject allemaal in zijn mars heeft.

Daarom vinden we het niet meer als logisch dat we u een blik laten werpen op onze realisaties. 

 

 

 

Lees verder
01-08-2019

Mat wit ophangsysteem voor systeemplafonds


Rockfon introduceert haar mat witte ophangsysteem voor systeemplafonds.

 

Lees verder
22-01-2019

Benoveren


Wat is BENOveren?

Gewoon renoveren? Als het van de Vlaamse overheid afhangt, doen Vlamingen daar voortaan niet meer aan mee. Wie verstandig is, gaat vanaf nu BENOveren. BENOveren staat voor ‘beter renoveren’. Met hogere ambities op het vlak van energieprestaties en met de diverse renovatiestappen in de meest logische volgorde.

Van renoveren tot BENOveren

Lees verder
12-08-2018

Akoestische scheidingswanden in gipsplaat


Systeemwanden zijn beschikbaar in allerlei types met verschillende akoestische prestaties, in te zetten naargelang de akoestische vereisten van een ruimte. 

Lees verder